World Wide Flora & Fauna  SVFF-045

World Wide Flora & Fauna SVFF-045

Την Κυριακή που μας πέρασε ( 17/07/2016 ) ο ραδιοερασιτέχνης SV8JTS εγκατέστησε σταθμό ασυρμάτου στο KM38al με σκοπό την ενεργοποίηση της περιοχής SVFF-045 για το πρόγραμμα World Wide Flora & Fauna  (WWFF).

Η πρώτη ενεργοποίηση της περιοχής SVFF-045 είχε αρχικά οριστεί για το τέλος Ιουλίου και με τελευταία ημερομηνία την 10 Αυγούστου του έτους που διανύουμε. Το πρότζεκτ για το WWFF το είχε αναλάβει ο SV8JTS ύστερα από παρότρυνση άλλον συναδέρφων εκτός Ελλάδας μιας και στην Ευρώπη και γενικότερα σε όλο τον κόσμο είναι πολύ διαδεδομένο. Οπότε σε συνεννόηση με τον SY8BEB αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί και αυτό όπως ολοκληρώθηκαν και τα SOTA, αλλά αυτή τη φορά να γίνει με το διακριτικό του σωματείου μας ( Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου ) το οποίο είναι νεοσύστατο και δεν είχε πάρει ακόμα διακριτικό.

Στην παρέα υπήρχε ακόμα ένας ραδιοερασιτέχνης, που συμμετείχε σε κάποιες από τις εκδηλώσεις μας, μετά από αίτηση του στο σωματείο μας και μια εβδομάδα πριν το AEGEAN VHF CONTEST έκανα το λάθος να τον πάρω μαζί μου σε ένα portable που σκοπό είχε την αναγνώριση του σημείου για την διεξαγωγή του AEGEAN.  Σε συζήτηση που κάναμε εκεί και πάνω στην κουβέντα μου εξέφρασε το ενδιαφέρον του αλλά και ταυτόχρονα την δυσαρέσκεια του σχετικά με το WWFF. Από την μια ήθελε να ασχοληθεί αλλά από την άλλη πίστευε ότι δεν είχε περιοχές πάνω στο νησί για να ενεργοποιηθούν. Τότε του εκμυστηρεύθηκα  ότι στο πρόγραμμα του σωματείου μας ( Ε.Ρ.Χ. ) ήταν η άμεση ενεργοποίηση και των δύο περιοχών που είναι κοντά μας ( SVFF-045 & SVFF-040) αμέσως μόλις πάρουμε το διακριτικό έτσι ώστε να γίνει η ενεργοποίηση σαν δραστηριότητα συλλογική και όχι από μεμονωμένο ραδιοερασιτέχνη και ότι το σημείο το οποίο βρισκόμασταν ήταν είδη μέσα στην λίστα του SVFF  με τον αριθμό 045. Πράγματι στην λίστα του SVFF το 045 ονομάζετε ( Inousses Isl ) και αυτό ίσως μπερδεύει αν δεν μπεις στην διαδικασία να διαβάσεις λίγο παραμέσα που αναφέρει αναλυτικά της περιοχές που καλύπτει το σημείο SVFF-045  (Voreia Chios Kai Nisoi Oinousses Kai Paraktia Thalassia Zoni).  Την ίδια ημέρα μου δήλωσε ότι θέλει να συμμετέχει και αυτός στην δραστηριότητα και μάλιστα ζήτησε να του αναθέσω την όλη οργάνωση της εκδήλωσης πράγμα που έγινε με τον όρο να προσέξει να μην χαλάσει την εκδήλωση, συμφωνήσαμε, μετά από δική του απαίτηση, ότι θα κρατηθεί μυστικό έως την υλοποίηση και όσο μας το επιτρέπουν τα χρονικά περιθώρια του κανονισμού για την γνωστοποίηση του activation. Με τον τρόπο αυτό ο συνάδερφος ξεκίνησε να οργανώνει το event δυστυχώς όμως για προσωπική ευχαρίστηση και μάλιστα με μέλη άλλου συλλόγου, τι να πεις συμβαίνουν και αυτά στην ζωή. Το μέλος απομονώθηκε και ευτυχώς έγκαιρα οπότε γλιτώσαμε τις μεγαλύτερες ζημιές που θα μπορούσε να προκαλέσει η αλαζονεία και ο εγωισμός του. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τέτοια άτομα πρέπει να απομονώνονται γιατί μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν. Όσο για το τι θα πράξει το άλλο σωματείο αν και είναι εσωτερικό του θέμα, θα το παρακολουθώ διακριτικά και απόμακρα. Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες ενέργειες δεν ευνοούν το χόμπι, αυτό που κάνουμε το κάνουμε για να περνάμε καλά και δεν υπάρχει λόγος να μπλέκουμε τα πράγματα ας κοιτάζει λοιπόν ο κάθε ένας την δουλεία του έτσι θα περνάμε όλοι καλύτερα και χωρίς στεναχώριες.

Επανερχόμαστε στο θέμα μας με λίγες εικόνες από την Κυριακή 17/07/2016 και υπενθυμίζουμε το event για τις 27 + 28 Ιουλίου 2016 στο αρχικό σημείο με την μοναδική ομορφιά, το φαράγγι των Καμπιών  Qth Locator ΚΜ38ΧΝ.

 

 

About The Author

Related posts